Tagsági igazolványunkról

Dr. Gyúró Zoltán képe

Érzékeny pontja volt egyesületünknek a tagsági igazolvány kérdése, ami a tagság felől egy elvárás és egy jelképes kapcsolatot biztosít egyesületünkhöz. A papír alapú kártyák, igazolványok évenkénti megújítása az MKOE-nak minden évben feladatot adott, aminek nem hálás kivitelezését Kiss Csaba vállalta el, melynek kapcsán fogalmazódott meg benne egy állandó kártya elkészítése:

Tagsági igazolványról tájékoztató

Az MKOE részére 2005-2010. között készítettem a tagsági igazolványokat. A tervezésen túl, ez minden évben 1 hétig tartó, napi 10-12 órás, összetett munkát igényelt: anyagbeszerzés, nyomtatás előkészítése (az eltérő színek miatti összeforgatás), a személyi adatok kártyákra gépelése, ellenőrzés, nyomtatás, 2. hibaellenőrzés, selejtpótlás, vágás, ábécébe rendezés, 10-es és 100-as porciózás, személyes leszállítás Székesfehérvárra.
A kártya megtervezését és az elfogadtatási procedúrát követően, a rendelkezésre bocsátott névsor alapján minden évben kb. 350--400 db névre szóló, a később belépők számára pedig 100 db biankó igazolványt készítettünk. Lassította az adatfelvitelt, hogy minden kilépő, majd újra belépő személyhez az adott évre vonatkozóan más-más tagsági igazolványszámot kellett hozzárendelni.
Az előállítással kapcsolatos valamennyi költséget én fizettem. Költségcsökkentés miatt az eredeti patront utángyártottra váltottuk, 200 majd 170, végül 120 g-os félmatt fotópapírra (kb. 60 db A4-es) nyomtattunk. A folyamatos módosításokkal az eredeti költségeket megfeleztük, de az évenkénti újragyártást mégis jelentős és felesleges költségkiadásnak, pazarlásnak tartottam. Az évenkénti munkák során és sok-sok töprengés után arra a gondolatra jutottam, hogy állandó, végleges, vissza nem vonandó, „ÖRÖKÖS” tagsági igazolványt állandó tagsági számmal kellene kiadnunk minden tag számára a lehető legtartósabb anyagból (kemény műanyag, szabvány méretű kártya).
A hangsúlyt nem a plasztik, hanem az örökös szóra helyezném, ez az egész lényege!
Ez történt meg!
2015. február 13.
Kiss Csaba


2014. év végén Jokhel Csaba felvetésére Kiss Csaba ötletét elfogadta az Egyesület vezetése egy maradandó tagsági kártya létrehozására, ami időtálló plasztikból készült szemben a papír alapú régiekkel. A kártya tervezésére felkért az MKOE, több terv után kikristályosodott a végeredmény, amit a Jokhel Csaba által fellelt Print-Brokers Team Kft-vel kinyomtattunk és ezzel a számmal mellékelünk 2014-es és 2015-ös tagjainknak. Ez a papírkártyák évente jelentkező költségéhez képest az Egyesületnek egyszeri nagyobb, de többé nem jelentkező költséget jelent. A kártyát ne (hagyják) dobják el, mert az újragyártás költségei ezután az ismételt tagságot igénylőt terheli.
Felvetődik a kérdés, hogy a kártyát hogyan újítjuk meg, hogyan aktualizáljuk évenként. A válasz a hátoldalon olvasható: Az érvényes tagsági igazolvány tulajdonosát az MKOE rendezvényeire, kiadványaira, magrendeléseire kedvezmények illetik meg. A tagsági igazolvány az éves tagsági díj befizetését igazoló online MKOE taglistán szereplők számára érvényes!
Ezzel a kártya évenkénti megújításának kérdése megoldott.
Reméljük ez az igazolvány erős virtuális kapocs lesz a tagság és az egyesület között.

yy