Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben (2021 ősz)

„50 éves az MKOE” Jubileumi Országos Kaktuszkiállítás, Szimpózium és Vásár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén ünnepli megalakulásának és működésének fél évszázados fennállását. Az egyesület 1971 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy összefogja, szervezett keretek közé terelje a hazai kaktuszgyűjtőket, kertészeket és növénykedvelőket. Ez annyira jól sikerült, hogy egyesületünk a mai napig is aktívan működik.
Kiállításunkat és szakmai szimpóziumunkat az elmúlt 50 év megemlékezése köré szervezzük a megszokott helyen, az ELTE Füvészkertjében.
Különlegessége a mostani rendezvényünknek, hogy vegyes és igen csak idős gyűjteményeket, kaktuszritkaságokat, szukkulenseket mutatunk be két kiállítási sátorban mintegy 100 m2-en.
A kiállítás egyik sátrát kifejezetten koros gyűjteményi növényeknek, valamint az MKOE elmúlt 50 évének életéből, 1971-től napjainkig láthatunk bemutatót. Ebben a kiállítási részben igazi kaktuszmatuzsálemeket mutatunk be, melyek nem egy példánya híres gyűjtők egykori kollekciójából származik.
Mindezek mellett a másik kiállítási sátrunkban vegyes kaktusz- és pozsgásnövényekben, fán lakó kaktuszokban és broméliafélékben is gyönyörködni lehet.
Erre az ünnepi alkalomra jelenik meg könyvünk, amely az egyesület történetét mutatja be és hazai gyűjtők bemutatkozását, megemlékezéseit tartalmazza. A könyv címe „Az MKOE első 50 éve”, a kiadványt a kiállítás alatt az érdeklődők korlátozott példányszámban megvásárolhatják.
A kiállításon természetesen megtartjuk a gyűjtemények szépségversenyét, ahol az I., II. és III. díjak, valamint az Anisits-vándorserleg kerül kiosztásra a zsűri bírálása után.
Lehetőség lesz szakmai előadások látogatására, növények vásárlására, de a gyermekekről sem feledkezünk meg, szeretettel várjuk őket kézműves foglalkoztatónkba. A kiállítás 2021. szeptember 9-11. között 9–17 óráig látogatható a szép, kora őszi arcát mutató ELTE Füvészkertben!
---Időpont: 2021. szeptember 10-11-12. között naponta 9-17 óráig

Nyitva tartás: 9.00-17.00-ig

Programok:
2021. szeptember 9. csütörtök:

 • 9 órától a kiállítás építése, kiállítási anyag berendezése, árusítóhelyek elfoglalása
  Várjuk tenni akaró tagtársainkat!

2021. szeptember 10. péntek:

 • 9 óra: a kiállítás és vásár kezdete

2021. szeptember 11. szombat:

 • 8 és 9 óra között a kiállított gyűjtemények zsűrizése.
 • 10 órakor a kiállítást megnyitja Lukoczki Zoltán
 • Az ünnepélyes megnyitóval együtt a díjátadás, emléklapok átadása
 • 11 órakor Nevezi János: Híres magyarországi kaktuszgyűjtemények (az előadás helye a Füvészkert főépületének I. emeleti előadóterme)
 • 15 órakor Rigerszki Zoltán-Ötvös Dénes: Kolumbia: Kaktuszok, élőhelyek, természeti szépségek... (az előadás helye a Füvészkert főépületének I. emeleti előadóterme)
 • 10-16 óra között gyermek kézműves foglalkoztató és gyermekmegőrző lesz szakképzett pedagógussal, és így a szülők gondtalanul belemerülhetnek a növényszépségek nézelődésébe.

2021. szeptember 12. vasárnap:

 • 11 órakor Varga Zoltán: Virágzó Mexikó (az előadás helye a Füvészkert főépületének I. emeleti előadóterme)
 • 10-16 óra között gyermek kézműves foglalkoztató és gyermekmegőrző lesz szakképzett pedagógussal, és így a szülők gondtalanul belemerülhetnek a növényszépségek nézelődésébe.

Az MKOE vezetősége mindenkit szeretettel vár programjainkra!

Jegyárak:

 • Felnőtt jegy: 1.200 Ft/fő
 • Diák vagy nyugdíjas: 800 Ft/fő
 • Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig) 3.500 Ft

Jegyek csak a helyszínen vásárolhatók!


yy