Az Olvasóhoz...

yy
Kaktusz-Világ

Reméljük, hogy olvasóink olyan örömmel veszik kezükbe az AlbaFLORA 10. számát, mint amilyen örömmel mi elkészítettük. Alig több, mint egy éve küldtük szét az országban az első, terjedelmében, tartalmában és szerkesztésében a mostaninál lényegesen szerényebb példányokat. Akkor valószínűleg nem sokan hitték el, hogy lesz tizedik is. Mi hittünk benne, de azt mi sem gondoltuk, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik. A harmadik-negyedik szám megjelenésekor azonban ez már várható volt, hiszen szerencsére voltak elegen akik ugyancsak szívügyüknek tekintették a lapot. Ma már harmincnál több munkatársat jegyzünk és szinte minden számban tudtunk írást közölni egy-két új szerzőtől. Az ő szorgalmuk és lelkesedésük a biztosítéka az AlbaFLORA jövőjének. A rengeteg munkával járó szerkesztés és terjesztés örömteli tevékenység számunkra egy ilyen csapattal. Köszönet érte minden résztvevőnek!
E számunkban folytatódnak az Astrophytum, a Gymnocalycium és a Tillandsia nemzetségről szóló sorozatok. Elhart Zsolt két mexikói helyszínre is elvisz minket két érdekes írásában. A Csuha László kezdeményezte "Bemutatom a gyűjteményemet" rovat úgy tűnik, népszerű lesz, most egyszerre két gyűjteményről is olvashatunk. Gonda István írásának bevezetőjében meg is fogalmazza ennek a rovatnak a fontosságát. Véleményével csak egyetérteni tudunk. E számunknak két első cikkes szerzője is van. Kováts Péter gyűjteményét mutatja be, illetve néhány trükköt tanulhatunk tőle. Ujréti Endre, a fán lakó kaktuszok közismerten nagy barátja pedig egy korábbi írásunkhoz kapcsolódva ad részletes áttekintést az epifitonokról. Mindkettőjüket üdvözöljük munkatársaink között.
Végezetül minden kedves olvasónknak és munkatársunknak eredményes, kaktuszokban is bővelkedő boldog új esztendőt kívánunk.
Lukoczki Zoltán

Címkék