Az Olvasóhoz

y
Kaktusz-Világ
Kivonat

Köszöntjük az AlbaFLORA 5. számának olvasóit abban a reményben, hogy sikeres teleltetés után, a megsokasodott tavaszi teendők mellet is jut idejük olvasásra és cikkírásra. A gyűjtő ismét napi kapcsolatba kerül növényeivel, új tapasztalatokat szerez, lesznek olyan növényei, amelyeknek virágzását most fogja először látni, többen eljutnak érdekes helyekre, híres gyűjteményekbe, amelyekről talán másokat is érdeklő élménybeszámolókat, fényképeket tudnak készíteni. Kérjük, hogy ezeknek közzétételére használják fel az AlbaFLORA-t.
Dr. Mészáros Zoltán és szerzőtársainak cikke igazi, tudományos alaposságú írás, alapja a személyes megfigyelés és a laboratóriumi körülmények között korrekt módszerrel végzett elemzés. Befejeződik Szutorisz Gyula óriási irodalmat feldolgozó cikksorozata, ezzel egy időben új sorozatokat indítunk egy-egy népszerű növénynemzetségről. Gonda István írása időszerűsége miatt érdemel különös figyelmet.
Tóth Dániel Gerzson egy új egyesület megalakulásának és működésének kapcsán az AlbaFLORA továbbfejlesztéséhez is ad ötleteket. Ehhez hozzá kell fűznünk néhány gondolatot. Táblázatok, térképek, rajzok közlésének nincs akadálya - eddig is megtettük -, ha a szerző ilyet mellékel a cikkéhez. Színes fotók akár beragasztás útján történő közlése a költségeket olyan mértékben növelné, hogy ebben egyelőre nem gondolkodunk. Természetesen, ha olvasóink részéről erre megfelelő igény merül fel, ennek nincs akadálya, de a lap árában ez jelentősen megjelenne. Ugyanilyen megfontolásból nem tudunk növény és maglistákat sem közölni. Egy lényegesen drágább lapot munkatársainknak sem tudnánk ingyen adni, ez a mai költségek és példányszám mellett még éppen megoldható. Fontosabbnak tartjuk ebben a kezdeti fázisban, hogy a lap viszonylag gyakran és színes tartalommal jelenjen meg. Ehhez kívánunk kellemes időtöltést tisztelt olvasóinknak

Lukoczki Zoltán

Címkék