Lungu-díj

Dr. Iosif Vasile Lungu-ról elnevezett díj kitüntetettjei

A Román Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület 2008-ban megalapította a dr. Iosif Vasile Lungu-emlékplakettet, amelyet azoknak a bel- és külföldi gyűjtőknek ítélnek oda, akik kiemelkedően segítik a kaktuszok és az egyéb pozsgások népszerűsítését. Az első díjakat még ebben az évben odaítélték öt hazai (Copacescu Sorin Victor – Kraiova, Dobrota Petre – Braila, Korda Árpád – Nagyvárad, Miclaus Gheorghe – Nagyvárad, Szabó Gábor Négyfalu - Brassó) és két magyarországi (Balogh László – Budapest és Molnár Imre – Debrecen) gyűjtőnek.
2009-ben egy hazai - Puscas Joan (Szatmár) és egy magyarországi Lukoczki Zoltán (Székesfehérvár) gyűjtőt jutalmaztak a kitüntetéssel.
2010-ben újabb két gyűjtő büszkélkedhet most már ezzel a magas szakmai elismeréssel. Eduart Zimmer és Libnárné Herczeg Ilona – érdi gyűjtő, aki a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének gazdasági vezetője és motorja. Kitűnő és személyes kapcsolatokat ápol a szomszéd ország gyűjtőivel, kiket évente többször is meglátogat, elektromoslevél és telefon segítségével állandó ”összeköttetésben” vannak, sőt, az idelátogató baráti Egyesület vezetőit, tagjait is elszállásolja és megvendégeli, öregbítve a két szomszédos állam egyesületei közötti együttműködés jó hírnevét.
2011-ben Bogdan Naidin – Kraiova gyűjtő mellett a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete is átvehette a Román Aztekium Egyesület küldötteitől a tavaszi füvészkerti kiállításon ezt a magas elismerést, amely a honi kaktuszozás határon átívelő eredményeit hirdeti.
Az Érdi Kern Péter Kaktuszkör nevében gratulálok a díjazottaknak.
Jokhel Csaba
MKOE érdi csoport titkára

Az MKOE vezetése további jó együttműködést kívánva köszönetét fejezi ki az Aztekium Egyesület Vezetőinek és Tagságának, továbbá gratulálok az elismerésben részesült gyűjtőknek.
Békefi József
MKOE elnöke

yy
Címkék