Érdi Kaktuszos Karácsony 2010A 2010-es évzáró összejövetelét tartotta meg az ÉKPK december 09-én, csütörtökön 17 órai kezdettel az Enikő utcai bázisán.
Újabb 12 hónap telt el. Ilyenkor illik kicsit hátra is tekintgetni, vajon honnan indultunk neki ennek az esztendőnek, mi volt a célunk, és meddig jutottunk. Ilyen időtávlatban a kisebb tervek, dolgok, élmények már a hónapok homályába veszhetnek. Csak a tettek, a megvalósult elképzelések, a sikerek (néha kisebb kudarcok) jelzik azt a képzeletbeli ösvényt, amelyen eddig haladtunk. Megállunk a 12-es km-kőnél, melyre a december vésetett, s egy kicsit kifújjuk magunkat, mint a magányos vándor, aki elemózsiás bugyrából étket és italt vesz elő, és elillanó energiáját pótlandó falatozás és kortyolás közben gondolatait rendezgeti.
Mi is így cselekedtünk.
Kemény, hideg, szeles téli estén az Érdi Kern Péter Kaktuszkör kitartó növénybarátai összegyűltünk, hogy közösen (és nem magányosan, mint a vándor) számot adjunk a tetteinkről.Ezek nem világot rengető tettek, de nekünk fontosak, hogy együtt tudjunk örülni a legkisebb hasznos cselekedetnek is. Mindenki tette a dolgát, ki-ki a maga módján segítette a „Kör” tágulását.
A zsibongó, jókedvűen csevegő társaságot alig tudta Libnárné Icuka csendre inteni, illetve dehogy is inteni, csak kedvesen kérni, invitálni. Minden ismerősnek volt valami azonnal közlendője a társával, hiszen a hétköznapokban erre nem mindig adatik elegendő idő. Ezért nehéz volt elcsendesülnünk. Végre Icuka szót kapott – persze nem kell őt félteni, ha kell, szerez magának.
Mint „korelnök” köszöntötte az egybegyűlteket, bemutatta (formailag) a Kaktuszkör új vezetőjét (titkárát), Jokhel Csabát, és külön köszöntötte a megjelentek körében Lukoczki Zoltánt, az MKOE képviseletében. Röviden szólt az ittlétünk apropójáról - ami persze nem volt meglepetés – az ÉKPK előkarácsonyáról, s közben biztatott az ínycsiklandó, finom házi sütemények fogyasztására. A mondandója lényege a kaktuszbaráti kör tevékenységének összegzése. Minden tag munkáját megköszönve külön kiemelte azokat, akik erőn felül is tettek a kis csoportért, az MKOE érdekeinek érvényesítéséért és a magánéleti nehézségeinek könnyítéséért. Itt megemlítette és külön köszönetét tolmácsolta a „Kör”-ön kívüli Kolovics Józsefnek és feleségének a betöréses rablás után nyújtott felebaráti segítségükért.


A megdicsért Kör-tagok név szerint: Ács Kata, Gergely Attila, Jokhel Csaba, Kiss Ármin, Kiss Csaba, Lukoczki Zoltán, Minda József, Minda Zoltán, Mohácsi Gábor, Molnár Veronika, Takács Edéné Ani. Ezután a „zümmögő kórusból” tisztán kivehető volt: „Mi is köszönjük Neked Icuka, amit értünk tettél és tenni fogsz!”
Sajnálattal gondolt vissza arra a tényre, hogy a sok szervezési tennivaló okozta fáradság miatt elfelejtette személyes háláját külön is kihangsúlyozni a Minda testvéreknek az évek óta tartó, a kaktuszok ki-behordásában nyújtott óriási segítségéért – ennek megemlítését utólag kérte a cikk szerzőjétől.
Jó hangulatban, sok-sok kaktuszos témában, az ÉKPK és az MKOE új honlapjáról szólt a kisebb-nagyobb beszélgető csoportok diskurzusa. Az összejövetel tombolasorsolással zárult, a nyerőszámokat a legfiatalabb résztvevő, Minda Zoltán 9 éves kislánya, a jövő kaktuszos kis reménysége, Lili húzta ki.
Összesen 16 fő vett részt a családias hangulatú, év végi kaktuszszeánszon, a fent említetteken kívül még Farkas Ottóné Éva, Pálfiné Bányai Katalin, Pálfi Ferenc, Takács Gyuláné Éva.
Kint a zimankós, téli hidegben, de bent a szívünkben bizsergő melegséggel vittük a friss kaktuszos élményeinket, melyek újabb és újabb tettekre sarkallnak az új esztendőben.

Kiss Csaba Érd, 2010. 12. 15.

yy
Címkék