Érdi Kern Péter KaktuszkörBemutatkozik az Érdi Kern Péter Kaktuszkör

Minden ember életében eljöhet egy olyan pillanat, amikor úgy dönt, hogy szeretné megismertetni ismerőseivel, barátaival, hogy mivel is tölti szabadidejének nagy részét. Ezeknek az ismerősöknek, barátoknak viszont jellemzően egészen más lehet az érdeklődési körük. Általában dolgoznak,
tanulnak, sportolnak, valami mást, pl.: bélyeget, érméket gyűjtenek, kedvenc állataikat, sőt, az autójukat simogatják, esetleg a televíziót, számítógépüket bújják, vagy csak egyszerűen nem csinálnak semmi különlegeset. Ettől még a barátok barátok maradnak, de nem fogják azt mondani, hogy "Hűű barátom, ez nagyon szép, hogy csináltad?" Így továbbra is, csak mi magunk csodálhatjuk a kisebb-nagyobb gyűjteményünkben egy-egy kaktuszritkaság virágzását, a különböző fajú és korú, kis pozsgásmagoncok fejlődését, miközben azon meditálgathatunk, hogy vajon miért is nem szeretik többen ezeket a rendkívül változatos, meghökkentő formájú, gyakran ijesztőnek ható, ám mégis szépséges növényeket. Egyszer azonban rátalálunk arra, amit vagy inkább, akit és akiket kerestünk. Társakat találunk ott, ahol nem is gondoltuk. Majd még egyet, és még kettőt. Csendben vannak, nyugalomban. Őket sem értik meg mások, hogy mit is szeretnek azokban a "veszélyes", tövises kaktuszokban. Majd társakból idővel barátok lesznek, akik boldogan mesélik egymásnak, hogy melyik növényt honnan kapták, vették vagy szerezték, hogyan nevelik. A növények neve mellé odakerül, hogy kitől származik, így a növényszeretettel megáldott gyűjtők nem vesznek el a múló emlékek homályában. A barátok csoportot alkotnak, összejárnak tapasztalatcserére, élménybeszámolóra, segítik egymást, és felmerül a gondolat, hogy alakítani kellene egy kaktuszkört. Hasonló szellemben jött létre ez a kis kaktuszkedvelő társaság is aminek nevét, az Érden élt kaktuszgyűjtő, az első országos egyesület első elnöke, Kern Péter adta. Így szinte magától értetődően megalakulhatott, az Érdi Kern Péter Kaktuszkör (ÉKPK) 2007 november 16-án. E lelkes kaktuszgyűjtő csoport pozsgásnövényekkel kapcsolatos mindennapjait hivatott bemutatni a most induló saját honlap. A Kaktuszkör minden tagja nevében kellemes időtöltést kívánok minden látogatónak.
Célunk: Szeretnénk Érd és vonzáskörzetébe tartozó kaktusz- és egyéb pozsgásgyűjtőket, munkájukat, írásaikat ezen az oldalon bemutatni, egymást segítve összefogásukat erősíteni.
A honlapunkon megjelentetett saját szöveg, írás, kép vagy egyéb alkotás bárhol, bármikor szabadon felhasználható, amennyiben az eredetiség nem sérül, és a szerző neve, valamint a forrás olvashatóan és egyértelműen feltüntetésre kerül az átvett anyag elején vagy végén.
Minden más formában az előzetes beleegyezésünk szükséges.
A honlapunkon szereplő, de más által jegyzett anyag átvételéhez a szerző beleegyezése szükséges.
Minden jog fenntartva!
Jokhel Csaba, az ÉKPK titkára
Érd, 2010. 10. 15.

yy
Címkék

Szerző