Érdi Kern Péter Kaktuszkör

Érd: Kaktusz nagyhatalom

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete fogja össze a magyarországi gyűjtőket. Az egyesületen belül kisebb körök vannak, melyeket titkárok vezetnek. Ebből az egyik csoport az érdi Kern Péter Kaktuszkör. A tagok közül hárman: Libnárné Herczeg Ilona, Jokhel Csaba és Kiss Csaba szívesen és igen lelkesen beszélgettek velem a kaktuszokról.
Jokhel Csaba már két éve jár a körbe, de a kaktuszairól vetítéssel egybekötött előadással csak februárban mutatkozott be először. Miután az előző titkár lemondott, őt választották meg a Kaktuszkör titkárának.

yy

A 23. érdi kaktuszkiállítás és -vásár

Az Érdi Kern Péter Kaktuszkör rendezésében a 23. hagyományos kaktuszkiállítás és –vásár zajlott le a Szepes Gyula Művelődési Központ aulájában. Bátran állíthatom, hogy az érdi kiállítások eddigi történetében a legszervezettebb előkészületek folytak a magnyitás pillanatáig. Kiss Ármin körtagunk megtervezte a plakátunkat, amelyet Békefi József MKOE elnök közreműködésével időben, pontosan megkaptunk. Sikeres egyeztetés után Bálint Edit az Érdi Újság munkatársnője készített velünk egy riportot, amelyből közel egész oldalas, kaktuszképekkel illusztrált cikk kerekedett ki.

yy

Archívum

Az emberekben időnként felmerülnek kérdések, amikre választ szeretne kapni valahonnan. Hogyan is volt? Mikor kezdődött? Ki kezdte el? Csupa-csupa kérdés, amire itt, az Archívumban találhatunk válaszokat. Itt mindent megtalálhatsz, amit egykor, a Kern Péter Kaktuszkör honlapjára bejegyeztünk.

yy

Kiss Csaba: A kaktuszok virága

Perzsel a Nap fényes, életadó lángja
Bár néha kegyetlen, de minden lét áldja
Körülötte kering az éltető vén Föld
Mind általuk virul: ember, állat és zöld

Heves tüze télen csak szunnyadni látszik
Tavasszal a földön tündérekkel játszik
Zsenge tündéreit zöld ruhába ölti
Rá virágot tűz s a nappalt velük tölti

Tündérei közül a kaktusz mind kedves
Együttlétük okán földjük alig nedves
Folyvást bújnák egymást, így az esti búcsút
Reggelig követi az éjjeli bús út

yy

Oldalak

Feliratkozás RSS - Érdi Kern Péter Kaktuszkör csatornájára